Ondernemen en een betere wereld

Bij Novaware krijgen we er energie van als we bedrijven en organisaties kunnen helpen die de wereld een stukje mooier willen maken. Toen we dat van elkaar ontdekten, bedachten we dat we meer zouden moeten doen met die 'wereldverbeteraar' in ons.

Ondernemen en een betere wereld

Ondernemen en een betere wereld

Bij Novaware krijgen we er energie van als we bedrijven en organisaties kunnen helpen die de wereld een stukje mooier willen maken. Toen we dat van elkaar ontdekten, bedachten we dat we meer zouden moeten doen met die 'wereldverbeteraar' in ons. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen noemen ze het weleens. Het gaat erom dat we als bedrijf betrokken willen zijn, dat we ons bedrijf willen inzetten om echt iets bij te dragen aan een mooiere wereld. Om verschil te maken.

Hoe we dat doen? Niet door vanaf ons sinaasappelkistje in de stad te gaan staan roepen dat de wereld in de fik staat. We klinken onze collega's ook niet vast aan boorplatforms. En we gaan ook de straat niet op om te demonstreren voor meer rechten voor wie dan ook. We doen gewoon waar we goed in zijn: we bouwen webapplicaties, websites, intranetten en werken aan online doelstellingen voor klanten die gaan voor een mooiere wereld. Een wereld waarin alles wat beter verdeeld is en een aardkloot die we met een gerust hart kunnen achterlaten voor onze kinderen. Onze oplossingen helpen onze klant om écht verschil te maken. Om doelstellingen beter te halen en hun doelgroep effectiever te bereiken.

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij dat wat de klant wil bereiken. We proberen een klant dan ook altijd goed te leren kennen. Vandaar dat we ook graag 'stage' lopen voor en tijdens een project. Op die manier kunnen we ervaren wat de uitdagingen zijn die onze klanten hebben. Dat zorgt vaak voor de meest originele invalshoeken.

Onze bijdrage

In onze bedrijfsmissie lees je dat wij willen bouwen aan de economie van de toekomst, met oog voor mensen en onze planeet. We doen dit door diverse verenigingen en organisaties te ondersteunen. Soms door kosteloos zaken te ontwikkelen.

Voorbeelden zijn hieronder gecategoriseerd.

Ondersteuning van non-profitorganisaties

  • Voor het Openluchtbad Zwolle, een organisatie die wordt gerund door vrijwilligers ontwikkelen wij een nieuw systeem voor registratie, toegang en controle. We werken aan een duurzame manier van pasjesuitgifte en toegangscontrole.
  • Voor Volandis ontwikkelden wij kosteloos een app waarin mensen werkzaam in de bouwsector eenvoudig vragen kunnen stellen over duurzame inzetbaarheid.
  • Voor DUUG (Dutch Umbraco User Group) leveren wij een actieve bijdrage aan de community. 

Interne organisatie

Ook met elkaar werken we aan een mooiere wereld. In de manier waarop we met elkaar omgaan bijvoorbeeld en we investeren graag in kennisoverdracht door het aannemen van stagiairs. Maar ook doen we samen mee aan en trainen we voor hardloopwedstrijden, stimuleren collega's om met de fiets en OV te komen, er komt regelmatig een masseur langs en de medewerkers kunnen sparren met een voedingscoach.

Naast al die zaken letten we goed op de balans en gezondheid van het team. Door coaching op originele en actieve manieren - bijvoorbeeld bokscoaching - proberen we het beste uit onze mensen te halen.

Novaware team hardlopen