Voor het onderwijs

Wij begrijpen het proces van ontdekken wie je bent. Met Novaware als partner kun je weer bezig zijn met wat er echt toe doet, goed onderwijs.

Kleurpotloden Novaware voor onderwijs

Wij begrijpen het proces van ontdekken wie je bent. Leerlingen, studenten hebben in hun schooljaren meerdere keuzemomenten. Die keuzes zijn bepalend voor hun toekomst en daarom ook meteen heel erg lastig. In de praktijk blijkt ook vaak dat leerlingen een verkeerde keuze maken, waarna ze switchen van opleiding of zelfs van school veranderen. Vervelend voor de leerling of student, maar ook voor de instelling. Daarom bieden wij verschillende producten aan ter ondersteuning om de leerlingen te laten ontdekken wie zij zijn.

Ondersteuning voor onderwijsbehoeftes

Voor onze oplossingen gaan we altijd terug naar de behoefte. Waarom wil je digitaliseren? Welk probleem wil je oplossen? Tegelijkertijd gaan we op zoek naar wat het moet een resultaat, wat gaat het opleveren?

Als we dat gesprek voeren met onze klanten dan komt er een heldere probleemstelling boven tafel met duidelijke doelen. Dat is het startpunt. Ergens zijn dus dingen die beter, sneller, makkelijker of misschien wel automatisch kunnen. Vaak hangt dat samen met een concreet resultaat, zoals minder tijdsintensief, minder kosten hoeven maken of minder mensenhanden hoeven in te zetten. Maar het kan ook heel simpel zijn in de vorm van een goed converterende website die bezoekers van de juiste informatie voorziet.

Datadriven, meer inzicht, actie en effect

Wij bouwen digitale oplossingen en doen dat altijd vanuit een menselijk aspect. Dat zit hem niet alleen in de voorbereiding en het bedenken van een applicatie of tool maar juist ook in het gebruik ervan. Daarom verzamelen wij van onze applicaties altijd gebruikersdata. Hiermee verkrijgen we veel inzichten waarmee we ons product kunnen doorontwikkelen zodat het nog beter aansluit bij de gebruiker. Maar misschien wel belangrijker, we voorzien onze klanten van nieuwe inzichten verkregen met dataverzameling. Zo leert de onderwijsinstelling steeds meer over de leerlingen en welke behoeftes zij hebben. 

Meer over de aanpak van Novaware

Doelgroeponderzoek

Naast dataverzameling vanuit onze digitale oplossingen bieden we meer om je leerlingen of studenten nog beter te leren kennen. Een doelgroep raak je namelijk pas echt als je de wensen en behoeftes goed kent. Hoe goed ken jij jouw doelgroep al? Welke acties kun je nemen om echt effect te hebben?

Novaware als partner

Met Novaware als partner kun je weer bezig zijn met wat er echt toe doet, goed onderwijs. Digitale transitie in het onderwijslandschap is knap lastig. Overal kun je wel techniek aan toevoegen maar de crux zit hem in het menselijke aspect. Uiteindelijk gaan mensen, de studenten, docenten, decanen en coördinatoren, de technologie gebruiken. Voor hen, de eindgebruikers moet de technologie een meerwaarde hebben. Daarom zetten wij in onze aanpak altijd mensen centraal. Zo maken we steeds weer mensgerichte oplossingen die ondersteunen. En daar gaat het om, techniek kan ingewikkeld zijn, maar het mag nooit moeilijker maken.

Digitale groei

Natuurlijk heb je als instelling ook je eigen doelstellingen. Meer leerlingen, minder kosten, minder printen enzovoort. Vanuit de belangrijkste KPI’s stellen we een meetplan op. Een goede onlinestrategie is daarvoor de basis. Novaware is de partner als het gaat om digitale groei. We identificeren optimalisatiemogelijkheden en denken actief mee. We werken graag doelgericht, want dat levert concrete resultaten op voor onze klanten.

Wij leren het je graag

We krijgen veel energie van het delen van kennis en doen dat dan ook volop. Als enige officiële trainingspartner van Umbraco in Nederland leiden we al jaren ontwikkelaars op tot Umbraco Professionals, Experts of Masters. Maar ook voor contentmanagers en redacteuren hebben we tal van trainingen op het gebied van data, analytics, marketing en communicatie. Je kunt ons zelfs tegenkomen op scholen wanneer we een gastcollege geven of een andere samenwerking zijn aangegaan.