Deel 3: Pro Umbraco

Wij zijn Umbraco eindbazen. Maar omdat we dit jaar 15 jaar bestaan, leek het ons leuk om precies 15 Umbraco lifehacks met je te delen.

15 Umbraco Lifehacks: Deel 3: Pro Umbraco

Lifehack 11: Restore content

Je gebruikt de handige rechtermuisknop functie, maar klikt per ongeluk in het actiemenu op verwijderen in plaats van aanmaken. Oeps! Je hebt nu een pagina verwijderd.

De pagina staat niet meer in de boomstructuur. Maar geen paniek. Onderaan je boomstructuur kun je de pagina nog terug vinden in de prullenbak.

Ga naar je prullenbak en klik op de pagina. Via het actiemenu kun je nu de pagina herstellen! Klik herstellen en geef aan waar de pagina moet komen.

Je pagina staat nu weer gewoon in de boomstructuur. Je hoeft niet op nieuw te beginnen!

Lifehack 12: Content Templates

Heb je een toffe pagina gemaakt? Of gebruik je vaak dezelfde indeling voor je pagina’s? Maak er dan een template van. Open de pagina en ga naar het actiemenu. Je vind hier de optie ‘create content template’, geef de pagina een naam en sla op.

Deze functie is ontzettend handig, want je hoeft niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. En het zorgt voor consistentie op je website.  Dat geeft een professionele uitstraling.

Lifehack 13: Plannen

Vaak weet je al een tijd van tevoren dat je iets gaat plaatsen. Bijvoorbeeld een persbericht of een inhaker op een bepaalde feestdag. Die content kun je dus al eerder produceren maar je wilt het dan nog niet publiceren.

Je kunt de pagina alvast maken zodat je genoeg tijd hebt voor onvoorziene dingen. Zoals bijvoorbeeld een afbeelding die net niet mooi past.

Gelukkig kun je dat met de previewfunctie al bekijken en aanpassen tot je tevreden bent. Maar wist je ook dat je publiceren kunt inplannen?

Als je de groene knop ’Save and publish’ uitklapt zie je dat je ook kunt plannen, oftewel ’Schedule’. Geef aan wanneer de pagina gepubliceerd moet worden. Je kunt er ook voor kiezen om een pagina op een bepaalde datum te depubliceren. Bijvoorbeeld handig wanneer je een actie hebt met een bepaalde einddatum.

Publiceren plannen in Umbraco

Lifehack 14: Meerdere talen

Vertalen is altijd een lastige klus. Je wilt hetzelfde overbrengen in een andere taal. Letterlijk vertalen levert vaak veel fouten op of verandert de context. Dus daarom maak je er weer een lekker lopend verhaal van. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet je originele verhaallijn uit het oog verliest?

Door de splitview optie van Umbraco!

De splitview zorgt ervoor dat je terwijl je de nieuwe tekst in de andere taal toevoegt je ook je originele tekst erbij kan houden.

Je opent de splitview door op het driehoekje van de drop-down te klikken, zoals in de afbeelding te zien.

Split view openen in Umbraco

Je krijgt daarna onderstaande weergave waardoor je gemakkelijker teksten kunt vertalen, zonder de context van je boodschap uit het oog te verliezen.

Split view gebruiken in Umbraco voor vertalen

Lifehack 15: Tours

Nog niet genoeg Umbraco gehad? Binnen het Umbraco CMS kan je een tour volgen. Je wordt dan door het hele Umbraco CMS geleidt.

Na het volgen van de tour kun je zelfstandig aan de slag met Umbraco.

Je volgt de tour door op het ‘vraagteken’ rechtsboven te klikken. Je kunt de tour starten of verdieping zoeken via de links naar Umbraco TV of de Umbraco Community.

Ben je net zo enthousiast over Umbraco en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dat kan, schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin delen volop blogs met nieuws, tips en tricks over Umbraco.

 

15 Umbraco Lifehacks

Deel 1: Een opgeruimd CMS

15 Umbraco Lifehacks

In het eerste deel ‘Een opgeruimd CMS’ leer je het jezelf makkelijk maken. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dan hoef je als content editor nooit meer te stressen.
Lees meer
Meer over Deel 1: Een opgeruimd CMS

Ook bij ons aan de slag?

Eén van de leukste internetbedrijven uit Zwolle

Leuke klanten, leuk werk en leuke collega's. Naast dit zijn er nog veel meer redenen om snel koffie te komen drinken!
Lees meer
Meer over Ook bij ons aan de slag?