Blog


Maak Google Analytics in 5 stappen AVG-proof

De AVG lijkt een monster dat op de loer ligt om na 25 mei dit jaar keihard toe te slaan. En ook daarvoor al, als je kijkt naar welke stappen je allemaal moet zetten om te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving. Tenminste zo voelt het soms. Zeker als je ‘van ver moet komen’ als het gaat om dataprivacy. Het heeft dan misschien wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk ben je er als bedrijf ook zelf bij gebaat om zorgvuldig met de gegevens en privacy van je klanten om te gaan. Want je bouwt ermee aan vertrouwen en een veiliger internet. Een vraag die we regelmatig krijgen is hoe je om moet gaan met Google Analytics ten opzichte van de AVG. En dan vooral de vraag hoe het zo is in te richten dat er geen cookiewall nodig is. In dit blog beschrijven we hoe je Google Analytics in 5 stappen AVG Proof maakt en je Analytics kunt gebruiken zonder dat er expliciete toestemming nodig is.

Lees meer

Wij werken Scrum en zijn super Agile

De meeste bedrijven in de IT-sector kennen de termen Scrum en Agile en er wordt kwistig mee rondgestrooid. Bij Novaware zijn we niet achtergebleven; wij werken dus ook volgens de Scrum principes. We zijn dus superagile. Maar waarom doen we dat, behalve dan om hip te klinken en mee te gaan met onze tijd? Dat leggen we graag aan je uit.

Lees meer

Zijn jouw gegevens buitgemaakt?

Facebook gaat niet zo heel erg lekker de laatste tijd. Waar mensen een half jaar geleden nog riepen dat Zuckerberg de volgende president zou moeten worden, is hij nu de gebeten hond. Niet zo gek ook, want er is onder zijn bezielende leiding nogal wat mis(gegaan) bij de social mediagigant. Vooral als het gaat om privacy. Zo had databedrijf Cambridge Analytica toegang tot de gegevens van 87 miljoen gebruikers, waaronder zo’n 2,7 miljoen Europeanen en 89 duizend Nederlanders. Als ook jouw gegevens buit zijn gemaakt, ontvang je vandaag, 9 april, een melding bovenaan je nieuwsfeed. De melding zou vanaf 18.00 uur te zien kunnen zijn.

Lees meer

Wat je moet weten over AVG en jouw website, intranet of klantportaal

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Je hebt waarschijnlijk al het één en ander gelezen over deze nieuwe wet- en regelgeving, maar weet je ook hoe je concreet aan de slag kan met de AVG en welke gevolgen deze verordening heeft op je website, intranet of klantportaal? In deze blog krijg je concrete tips, waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

Lees meer

Metatags, ze zijn niet dood!

Als mensen vragen hebben, stellen ze die vaak online aan Google of een andere zoekmachine. Op basis van de kwaliteit van de ‘antwoorden’ die ze krijgen op de resultatenpagina bepaalt de gebruiker welk antwoord wordt aangeklikt. Een hoge positie in de resultatenpagina is dus belangrijk, anders kom je sowieso niet in beeld. Maar een goed verzorgde en aansprekende weergave van het zoekresultaat net zo. En daar heb je volop invloed op!

Lees meer

Verborgen juweeltjes in Umbraco

Regelmatig zitten wij naast (eind)gebruikers van Umbraco om uitleg te geven. Over nieuwe functionaliteit bijvoorbeeld. Daarbij valt het ons op dat zelfs een ervaren redacteur vaak geen idee heeft van allerlei handige features die het leven van een content manager makkelijker maken. Het aanmaken van pagina’s, het toevoegen van een afbeelding en meer van dit soort basics zijn natuurlijk wel bekend. En meestal is een redacteur daar al best tevreden mee. Maar het leven met Umbraco kan veel leuker! Vandaar dat ik een aantal van deze hidden gems op een rij zet. Leuk om te proberen als je vandaag weer inlogt.

Lees meer

Krijg grip op meertalige websites in Umbraco!

Umbraco is een geweldig CMS, daar zijn we het bij Novaware allemaal over eens. Maar toch loop je af en toe tegen bepaalde onderdelen aan die missen of die beter zouden kunnen. Zoals de mogelijkheden bij meertalige websites. In zo’n geval kun je twee dingen doen: óf je wacht af tot ze op het hoofdkantoor van Umbraco in Denemarken het licht zien óf je gaat zelf aan de slag. In dit geval kozen wij voor het laatste.

Lees meer

Mobile-first staat nu écht voor de deur

Het verschilt wat per branche maar gemiddeld telt een website tegenwoordig veel meer mobiele bezoekers dan bezoekers via desktop. De ervaring van een mobiele bezoeker wordt dus steeds belangrijker. Vandaar dat Google de manier van indexeren op z'n kop zet. Tot nu toe wordt bij indexering (het bepalen welke positie jouw website krijgt in de zoekresultaten) uitgegaan van de desktopversie van een website. Maar dat gaat op korte termijn veranderen. Google stapt over van desktop-first naar mobile-first.

Lees meer

Nieuwe Umbraco training: Searching and Indexing

Vanaf november 2017 kun je nóg meer Umbraco certificeringspunten verdienen! Want nu ook in Nederland en België: de nieuwe Umbraco training 'Searching and Indexing'. Een bootcamp waarin je de zoekfunctionaliteit van Umbraco leert te optimaliseren door gebruik te maken van Examine. 

Lees meer

Fundamentals training naar 1 dag

Het afgelopen jaar volgde een recordaantal ontwikkelaars de Umbraco trainingen. Dat is geweldig! Want dat betekent dat steeds meer ontwikkelaars weten hoe ze Umbraco CMS succesvol kunnen inzetten bij hun webprojecten. Vanuit Umbraco wordt er doorlopend aan gewerkt om de kwaliteit van de trainingen op topniveau te houden. En natuurlijk vraagt elke nieuwe versie van Umbraco ook weer de nodige aanpassingen aan de inhoud. 

Lees meer

Novaware gaat voor goud!

Al meer dan een decennium maakt Novaware websites. We vertrouwen daarvoor al jaren op de kracht en flexibiliteit van Umbraco CMS. Umbraco is een open source content management systeem. Nu is het tijd voor een volgende stap. We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat ons bedrijf als een van de weinige bedrijven in Nederland nu ook Umbraco Gold Partner is.

Lees meer

Nieuw trainingsaanbod via CMS Academy

Wij vinden dat een website geen doel is, maar een middel. Per slot van rekening is een website een middel om te communiceren, te verkopen, te inspireren en in contact te komen met een bepaalde (doel)groep. Zo'n middel moet natuurlijk wel precies doen wat je ervan verwacht. Dat betekent dat een website technisch goed in elkaar moet zitten en dat je, als content manager bijvoorbeeld, weet hoe je het allerbeste uit je website kunt halen. 

Lees meer

Wereldwijd 400.000 websites op Umbraco!

Wereldwijd zijn er op dit moment 400.000 Umbraco websites actief! Toen Umbraco in 2003 in Denemarken ontstond was het nooit het idee om zo groot te worden. Het idee was om een eenvoudig open source CMS te ontwikkelen dat het leven gemakkelijker en eenvoudiger zou maken voor de gebruikers.

Lees meer

Howto: Gratis SSL certificaat van Let’s Encrypt instellen voor Umbraco

Google en een aantal andere grote partijen gaan voor een volledig versleuteld internet, zodat de privacy en veiligheid van de internetgebruiker zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. Je website versleutelen doe je door middel van een SSL certificaat. Je krijgt dan een ‘slotje’ met het predicaat veilig (in Chrome) te zien in je browserbalk. Meer over waarom je zou moeten overstappen op https lees je in een eerder blog. In dit artikel lees je hoe je een gratis SSL certificaat van Let’s Encrypt kunt aanvragen en instellen voor Umbraco.

Lees meer

Waarom je vandaag nog moet overstappen op https!

Of het nu gaat om Search, Chrome, Gmail of een andere service, nagenoeg iedereen gebruikt weleens een product van Google en laat daarmee gegevens achter. Je moet er niet aan denken dat die gegevens op een of andere manier op straat komen te liggen. Vandaar ook dat Google al jaren gigantisch investeert in beveiliging van eigen diensten. Bijvoorbeeld door https-encryptie toe te passen. Google vindt dat andere bedrijven dat ook zouden moeten doen om zo een veiliger internet te creëren. In dit blog geef ik je 4 redenen om vandaag nog met https-encryptie te beginnen.

Lees meer

Van meten naar beter weten - 4 do's in Analytics

Meten is weten, een bekende uitspraak. Maar meten is niet per se alles weten. Neem nu bijvoorbeeld het bijhouden van statistieken van een website. Door Google Analytics in te zetten kun je allerlei zaken meten. Je kunt zien hoeveel bezoekers je website krijgt, hoelang deze bezoekers op je website blijven, welke pagina’s ze bekijken en ga zo maar door. Maar het wordt pas interessant als cijfers relevantie krijgen. Hieronder vier mogelijkheden waarmee je meer haalt uit je statistieken.

Lees meer

Haal meer uit je website!

Novaware ontwikkelt webapplicaties voor haar klanten. In dat proces denken we samen met de klant natuurlijk na over de prestaties die een website zal moeten gaan leveren. Maar met het moment van opleveren van die webapplicatie begint het pas echt voor de klant. Want gaat die website wel functioneren zoals de klant dat voor ogen had? Verdient de website de investering wel terug?

Lees meer

Novaware host de UmbX Tour

In het eerste kwartaal van 2017 hosten wij de UmbX Tour! De Umbraco workshop tour strijkt neer in Amsterdam, onder de bezielende leiding van Umbraco MVP, Jeavon Leopold.

Lees meer

De 3 stappen naar Umbraco meesterschap

Verbeter je Umbraco-vaardigheid en onderscheid jezelf van je concurrenten. De officiële Umbraco Certificering geeft de garantie dat je een bepaalde Umbraco vaardigheid en kennis in huis hebt.

Je leert niet alleen efficiënter werken, maar een certificaat versterkt ook je concurrentiepositie. Het maakt je bijvoorbeeld nóg geloofwaardiger voor klanten.

Lees meer

Binnen 4 weken van verouderd CMS naar een nieuwe Corporate Website

Een Corporate Website is het visitekaartje van je organisatie. Het is bij uitstek de plek om online te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Maar een goede Coporate Website is niet alleen belangrijk om klanten, prospects, partners en andere stakeholders te informeren. Want jouw collega’s moeten er ook mee kunnen werken.

Lees meer

3 Tips om te kiezen tussen Umbraco en Drupal

Ben je op zoek naar een nieuw CMS? Dan ga je niet over één nacht ijs. Want de zoektocht naar het beste CMS is een proces waarin je allerlei keuzes moet maken. Bijvoorbeeld tussen opensource en commerciële alternatieven. Heb je eenmaal gekozen voor opensource, dan is het aantal mogelijkheden een stuk overzichtelijker.

Lees meer

De 10 grootste verschillen tussen Umbraco en WordPress

Ben je op zoek naar een open source CMS? En twijfel je tussen Umbraco en WordPress? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillen tussen beide CMS oplossingen. In dit artikel wil ik je daarbij helpen.

Lees meer

Dierenarts.nl: Content Marketing met Umbraco CMS

Met Content Marketing word je beter gevonden in zoekmachines zoals Google. Daarmee is het een belangrijk instrument voor positionering van organisaties. Om die reden gaf de beroepsorganisatie KNMvD de opdracht voor Dierenarts.nl. Dit platform is gebouwd met Umbraco CMS en werd gelanceerd als hét online platform over het beroep van dierenarts. 

Lees meer

7 Stappen om het juiste CMS te kiezen

Herken je dit? De marketing manager vindt dat het tijd wordt voor een nieuwe website. Sterker nog: hij weet ook al dat WordPress dan de beste keuze is. Maar wacht - dat gaat jou iets te snel. Want jij weet dat je niet ‘zomaar’ een CMS kiest.

Lees meer

Novaware ondersteunt de bouw bij naleving RI&E

De Arbowet eist van werkgevers dat zij een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opstellen. Om aan deze verplichting te voldoen, reiken de organisaties van werkgevers en werknemers in de bouw met de online RI&E Bouwnijverheid (3.0) een kant-en-klare oplossing aan. Novaware heeft de RI&E volledig geactualiseerd.

Lees meer

Umbraco-trainingen nu ook in België

Belgische ontwikkelaars kunnen weer gecertificeerd worden voor het ontwikkelen van websites gebaseerd op het Umbraco CMS, dankzij de nieuwe trainingen van de Nederlandse Umbraco-trainingspartner Novaware.

Lees meer

Interne communicatie Driezorg onder de loep

Sinds 1 januari dit jaar zijn er grote veranderingen gaande in de zorg. Thema’s als eigen regie, participatie en zelfredzaamheid zijn ook bij Zwolse zorginstellingen zeer actueel. Genoemde ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan de manier waarop zorgorganisaties de communicatie organiseren.

Lees meer