Data & Visualisatie

Data kan veel waarde toevoegen, maar meestal niet in ruwe vorm. Wij transformeren cijfers in heldere, actiegerichte inzichten. Van weten dat je data hebt naar daadwerkelijk begrijpen wat het betekent.

Data & Visualisatie

Alles staat of valt met een meetplan. Samen met jou bepalen we KPI's en kijken we naar welke data er nodig is om een betrouwbaar beeld te krijgen van jouw website of applicatie. Wat wil je bereiken? Welke funnels zijn er? En welke onderdelen van je website wil je optimaliseren? Die - en vooral nog veel meer van dat soort - vragen vormen de basis voor het meetplan. 

Verzamelen is één

Bij het uitvoeren van dit plan maken gebruik van allerlei tools. Voor het verzamelen van data koppelen we tools als bijvoorbeeld Google Analytics, Google Tag Manager, Ads, Meta, Matomo, Siteimprove, Google Search Console, MOZ, Ahrefs en ga zo maar even door. De inzet van deze tools biedt een schat aan informatie, van bezoekersgedrag tot websiteprestaties en alles wat daartussen zit. We stellen (conversie)gebeurtenissen in en zorgen ervoor dat elk meetpunt uit het meetplan actief gemaakt wordt. Dat geldt ook voor SEO als je dat wilt! We verzamelen niet alleen de basisstatistieken, maar duiken ook in de nuances van zoekwoorden, SERP-posities, DA, PA, backlinks en site-architectuur. 

Het verzamelen van data is één. En regelmatig merken we dat veel bedrijven daar stoppen. Nu moet je dit niet meteen doorvertellen, maar daar begint onze échte magie...

Visualiseren voor inzicht

Want wij brengen al die - vaak complexe - data bij elkaar en transformeren het tot inzichtelijk geheel. Het is echt tof om al die complexe data tot leven te brengen! We creëren gave dashboards, voor elke website en applicatie die je maar wilt. En dat allemaal op basis van het meetplan, jouw KPI's, doelstellingen, campagnes en wensen. We sorteren, combineren en brengen alle meetpunten gestructureerd bij elkaar in overzichten. Dat maakt ruwe data begrijpelijk, toegankelijk en vooral actiegericht voor jou en je team!

Wil je (nagenoeg) realtime inzichten? Check! De mogelijkheid om je data intern te delen? Absoluut. Of je nu je marketingteam wilt bijpraten of een rapportage wilt maken voor het management, onze dashboards spreken een taal die iedereen begrijpt. En dat zonder dat je nog tijd moet verspillen aan het zelf verzamelen van data uit allerlei tools, waar je (eerlijk gezegd) te weinig tijd in doorbrengt om ze écht goed te begrijpen.

Waarom Novaware?

We snappen dat de wereld van data en tools complex kan zijn. Maar met de juiste partner aan je zij wordt het plotseling een stuk eenvoudiger! Bij Novaware combineren we technische expertise met een passie voor duidelijkheid. Samen ontdekken we de verhalen achter je data. Met onze aanvullende analyses en optimalisatieadviezen zetten we inzichten om in actie.