5 redenen waarom onze developers blij worden van C#

C#, uitgesproken als "C-sharp", is een programmeertaal die is ontworpen door Microsoft. Sindsdien is het in populariteit blijven groeien, ook bij onze eigen developers hier bij Novaware!

5 redenen waarom onze developers enthousiast worden van C#

C-sharp is object-oriented en type-safe wat de kans op programmeerfouten helpt voorkomen. Daarbij was het oorspronkelijk bedoeld voor het ontwikkelen van software voor Windows  en de .NET-omgeving. Tegenwoordig kan je met .NET Core C# compileren naar verschillende platformen zoals Windows, maar ook Linux, waarmee C# dus cross-platform inzetbaar is. Wij gebruiken het dan ook voor Umbraco. Maar wat maakt C# zo aantrekkelijk voor developers? Hier zijn de top 5 redenen waarom ontwikkelaars blij worden van C#.

2. Veelzijdigheid

C# is ontworpen om te werken met de .NET-omgeving, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor veel verschillende, uiteenlopende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan desktopapplicaties, webapplicaties, mobiele apps, games (dit kan dankzij Unity, een populaire game-engine die C# ondersteunt), of cloud-gebaseerde oplossingen. Met C# kan het allemaal ontwikkeld worden! Vooral de combinatie van C# met Visual Studio en Umbraco wordt erg gewaardeerd door onze ontwikkelaars. Zo hebben wij gewerkt aan zeer gevarieerde projecten.

Cases

Cases

Bekijk hier onze cases om te zien hoe we verschillende bedrijven hebben geholpen met uitdagende projecten. Klik hier om meer te leren en laat je inspireren door onze succesverhalen!
Lees meer
Meer over Cases

3. Community en Support

Microsoft staat bekend om zijn uitstekende ondersteuning voor ontwikkelaars, waarbij C# geen uitzondering is. C# heeft een grote, actieve gemeenschap van ontwikkelaars die altijd bereid zijn om te helpen met vragen of problemen. Daarnaast zijn er al tal van hulpmiddelen, documentatie en tutorials beschikbaar waardoor het gemakkelijk is om antwoorden op vragen te vinden en nieuwe vaardigheden te leren. Daarnaast is er veel informatie te vinden op verschillende forums, waaronder het door ontwikkelaars veelgebruikte Stack Overflow. Verder is .NET tegenwoordig open source. Dit houdt in dat iedereen inzage heeft en verbeteringen kan suggereren wat de kwaliteit van de code versterkt.

5. Strong Typing

C# is een strong typed taal, wat betekent dat variabelen van een specifiek type moeten zijn. Dit kan helpen om fouten te voorkomen, omdat het systeem de ontwikkelaar waarschuwt wanneer een variabele verkeerd wordt gebruikt. Super handig dus!

Of lees hier wat jouw toekomstige collega’s vertellen over werken bij Novaware.