Aftellen naar het einde van Umbraco 8

Sinds de lancering in 2019 werd Umbraco 8 gebruikt voor talloze websites. Maar zoals alle goede dingen, komt ook aan Umbraco 8 een einde. Op 24 februari 2025. Tijd voor actie!

Laten we eerst de belangrijkste data even voor je op een rij zetten rondom Umbraco 8:

 • 24 februari 2022 - Release van Umbraco 8.18, de laatste minor upgrade van Umbraco 8.
 • 24 februari 2024 - Einde van de ondersteuning voor Umbraco 8.18. Op deze datum stopt de actieve ondersteuning voor Umbraco 8. Beveiligingsupdates worden na deze datum nog wel uitgebracht.
 • 24 februari 2025 - Umbraco 8 bereikt het einde van zijn levensduur (EoL). Vanaf deze datum worden er geen verdere updates, fixes of beveiligingspatches uitgebracht voor Umbraco 8.

Waarom Upgraden?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om Umbraco 8 te blijven gebruiken na de EoL-datum, brengt dit aanzienlijke risico's met zich mee. Denk aan:

 • Veiligheidsrisico's
  Zonder beveiligingsupdates zijn Umbraco 8-websites kwetsbaar voor nieuwe bedreigingen en aanvallen.
 • Gebrek aan ondersteuning
  Het ontbreken van officiële ondersteuning betekent dat eventuele problemen of bugs niet worden opgelost. En dat kan de functionaliteit van je website beïnvloeden.
 • Verslechterende prestaties
  Oudere versies van Umbraco kunnen langzamer worden en compatibiliteitsproblemen veroorzaken, waardoor de gebruikerservaring afneemt.

Voordelen van een tijdige upgrade

Voor een soepele overgang naar de nieuwste Long Term Support (LTS) versie van Umbraco is het slim om op tijd te starten. Dan is er voldoende tijd voor een grondige evaluatie, de ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen en is er ruimte voor uitgebreide testen. Dan weet je zeker dat functionaliteit en een accurate beveiliging van de website behouden blijven.