Bouwspraak, één taal op de bouwplaats

Universele gebaren zodat verschillende nationaliteiten op de bouwplaats tijdens normale én lawaaierige omstandigheden optimaler kunnen samenwerken. Dat is Bouwspraak.

Bouwspraak Umbraco

Veiligheid is een belangrijk aspect van de bouwplaats. Naast het gebruik van de juiste middelen en het in acht nemen van regels en voorzorgsmaatregelen, is goede communicatie onmisbaar om de bouwplaats veilig te houden. En dat is best een uitdaging!

Want met een toenemend aantal buitenlandse werknemers in de bouw is het soms lastig om elkaar te verstaan. En hoe waarschuw je je collega's in het Roemeens, Hongaars of Bulgaars in een onveilige situatie? Daarom werd in 2018 besloten om Bouwspraak te ontwikkelen. Dat zijn veiligheidsgebaren die voor betere en eenduidige communicatie moet zorgen. Bij Bouwspraak hoort een website waar alle gebaren in tekst, video en pictogrammen worden uitgelegd. Novaware mocht deze website bouwen en deze ging vandaag live. Je vindt hem op bouwspraak.nl.

Alle tekst rondom Bouwspraak is beschikbaar in verschillende talen die op Nederlandse bouwplaatsen gesproken worden: Nederlands, Engels, Duits, Pools, Bulgaars, Hongaars, Turks en Roemeens. Want het is belangrijk dat iedereen die op een bouwplaats werkt de gebaren en informatie tot zich kan nemen in zijn eigen taal. 

Bouwspraak Umbraco