Nieuwe Umbraco training: Searching and Indexing

Vanaf november 2017 kun je nóg meer Umbraco certificeringspunten verdienen! Want nu ook in Nederland en België: de nieuwe Umbraco training 'Searching and Indexing'.

Umbraco training: searching and indexing

Een bootcamp waarin je de zoekfunctionaliteit van Umbraco leert te optimaliseren door gebruik te maken van Examine. Examine is een standaard onderdeel van Umbraco. Met behulp van Examine is het mogelijk om op een gemakkelijke manier zoekfunctionaliteit te implementeren. Er wordt onder water gebruik gemaakt van Lucene.net, een search engine.  

Start training

Een van de eerste zaken die bekeken wordt tijdens de training is hoe je op een simpele manier zoekfunctionaliteit kunt implementeren in je Umbraco omgeving. Dat kan gedaan worden door het instellen van een Indexer, een Searcher en een Index Set. Daarnaast worden er verschillende analysers behandeld. Tijdens de training wordt eigenlijk in alle oefeningen gewerkt met de standaard analyser.

Slimme code

Ook wordt er behandeld hoe op een “slimme manier” code kan worden geschreven. Dat houdt in dit geval in dat als er een uitbreiding komt op een Document Type,  de logica voor het zoeken niet opnieuw geschreven hoeft te worden. Als er bijvoorbeeld een field wordt toegevoegd, worden de waarden van deze velden ook meegenomen.

Andere onderwerpen die worden behandeld tijdens de bootcamp: debugging van de zoek query’s en hoe je kunt werken met wildcards. Zoeken met wildcards betekent dat er ook gezocht kan worden op een deel van een woord.

Boosting

Ook boosting is een onderwerp van de nieuwe bootcamp. Boosting is een erg interessant gegeven, waarmee je bepaalde zoekresultaten een hogere positie kunt geven. Deze boost kun je meegeven aan bijvoorbeeld een Field of een Document Type, die daardoor een hogere score krijgt in de zoekresultaten en dus hoger in deze resultaten getoond wordt.

De training behandelt ook hoe media doorzocht kan worden. Bijvoorbeeld het doorzoeken van pdf’s. En last but not least, je leert zoeken in verschillende talen instellen.