Umbraco komt met veiligheidsupdate op 20 september

Afgelopen vrijdag werd bekend dat er een beveiligingslek is ontdekt in Umbraco CMS. Het lek werd ontdekt door de ontwikkelaars van Umbraco die in Denemarken werken aan de ontwikkeling, verbetering en beveiliging van het CMS. Op 20 september komt er een beveiligingsupdate uit.

umbraco-veiligheid-update

De ontwikkelaars van Umbraco HQ waarschuwen hun gebruikers in een blogpost voor het beveiligingslek. Volgens hen is het lek onlangs ontdekt en is het lek nog niet openbaar bekend. Natuurlijk vertellen ze niet in detail waar het lek precies zit, maar door het lek is het voor hackers mogelijk om afgeschermde informatie te zien op een kwetsbare website. 

Umbraco geeft aan dat er gewerkt wordt aan een patch die donderdag 20 september beschikbaar wordt gemaakt. Gebruikers van versie 4, 6 en 7 wordt met klem aangeraden om te updaten. Dat zijn nagenoeg alle gebruikers. Alleen de gebruikers van Umbraco Cloud hoeven niets te doen, zij worden automatisch gepatcht.

Klanten

Voor onze klanten met een supportovereenkomst verzorgen wij aanstaande donderdag de update, zodra deze beschikbaar komt. Dat is 9 uur lokale tijd in Nederland. Op die manier blijft je systeem up-to-date en je data veilig.