Schoolwebsite voor Mavo Centraal

De nieuwe schoolwebsite van Mavo Centraal geeft een goede indruk van wat toekomstige leerlingen kunnen verwachten. Maar ook huidige leerlingen en ouders/verzorgers kunnen er terecht voor informatie.

Schoolwebsite Mavo Centraal

Mavo Centraal – een kleine en veilige school met een route naar de havo.

Op Mavo Centraal kunnen leerlingen starten met een kader-, kader/tl-, een mavo-, mavo/havo- of een havo-advies. Er zijn brugklassen met verschillende niveaus. Als je goed bent in een aantal vakken, kun je voor één of meer vakken op een hoger niveau werken. Pas aan het eind van leerjaar 2 krijgen leerlingen het definitieve advies voor 3 kader, 3 mavo of 3 havo. Zo is er ruim de tijd om eerst nog door te groeien.

Scholensite in stijl 

Voor Mavo Centraal ontwikkelden we een nieuwe website. Om de structuur van de website duidelijk neer te zetten maken we gebruik van een homepage met subhomepages. De subhomepages zijn bedoeld om de verschillende doelgroepen aan te spreken; nieuwe leerlingen, leerlingen, ouders en/of verzorgers en juffen en meesters van de basisscholen. Zo kan elke doelgroep gemakkelijk de juiste informatie vinden op de nieuwe website van Mavo Centraal. 

Onze aanpak voor scholen

Voordat we de website technisch uitwerken, doorlopen we een conceptsprint met onze opdrachtgevers. Het doel daarvan is om de wensen van de opdrachtgever en de behoeftes van de verschillende doelgroepen in kaart te brengen. Die wensen en behoeftes brengen we samen in een wireframe. Dat is een blauwdruk van de website. Nadat het wireframe compleet is gaan we over naar de designfase.  

Wireframe Mavo Centraal

Van concept naar design

In de designfase bepalen we het uiterlijk van de website. Het wordt dan ook duidelijk hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Voor Mavo Centraal hebben we ervoor gekozen om het beeldmerk van Mavo Centraal op meerdere plekken terug te laten komen. In combinatie met het kleurgebruik en de grote, opvallende zwart-wit foto’s wordt de website een mooi geheel.  

Mobiele weergave design schoolwebsite Mavo Centraal

Mavo/havo klassen

Iets anders waar wij erg enthousiast over zijn is dat Mavo Centraal leerlingen de kans geeft om het lagere schooladvies mavo om te zetten naar havo. Leerlingen krijgen in de brugklasperiode de kans om zich te bewijzen in mavo/havo klassen en alsnog een havo-opleiding te volgen. Mavo Centraal heeft een goede samenwerking met Lyceum Kralingen en verzekerd leerlingen die in aanmerking komen van een plek op die school. Mavo Centraal houdt daardoor minder leerlingen over, maar dat maakt niet uit want het kind, en diens ontwikkeling staan voorop. 

Brug naar de Havo

Multisite omgeving  

De website van Mavo Centraal is onderdeel van een groter geheel. Het is namelijk één van de website binnen de multisite omgeving van LMC-vo. Binnen deze omgeving kan LMC-vo (de scholengemeenschap waarvan Mavo Centraal ook onderdeel is) meerdere website beheren. Elke website binnen deze omgeving deelt dezelfde basiscode, maar dat betekent niet dat de websites er hetzelfde uit zien. Totaal niet juist, elke website heeft weer zijn eigen design en kan ook worden uitgebreid met extra maatwerk functionaliteiten. 

LMC voortgezet onderwijs Umbraco

Binnen de multisite omgeving komt dus veel techniek, stijl en functionaliteit samen. Door specifieke weergaven te maken voor de verschillende websites blijft het voor gebruikers, zoals communicatiemedewerkers en contentmanagers, overzichtelijk. De multisite mag dan technisch behoorlijk ingewikkeld in elkaar zitten. Een gebruiker merkt er niks van en ervaart juist de gebruiksvriendelijkheid zoals we die gewend zijn van Umbraco.  

Bekijk de schoolwebsite