Visual identity DUUGfest

Elk jaar vindt het DUUGfest plaats. DUUGfest wordt georganiseerd vanuit DUUG, de Dutch Umbraco User Group. Doelstelling van het Duugfest is om Umbraco CMS op de kaart te zetten in Nederland.

Visual identity DUUGfest

DUUGfest

DUUGfest wordt georganiseerd vanuit DUUG, de Dutch Umbraco User Group. Doelstelling van DUUG is om Umbraco CMS op de kaart te zetten in Nederland. Vanuit Novaware werkte Martijn Maris de afgelopen 5 jaar mee om dat voor elkaar te krijgen.

Met inspirerende keynotes uit binnen- en buitenland en uiteenlopende businesstracks is het zo langzamerhand een onmisbare dag geworden, waarbij de hele Nederlandse Umbraco-community betrokken is.

Visual identity DUUGfest

Het DUUGfest bestond al 3 jaar en het bezoekers aantal bleef lange tijd steken op 80. Vanuit het bestuur kwam de wens om DUUGfest naar een hoger niveau te tillen en meer bezoekers te trekken door een heldere en aantrekkelijke branding; een herkenbaar logo en huisstijl en gebruik maken van een toplocatie voor de festivals. Dat zou het festival een professioneler uitstraling geven. Om dit te bekostigen ging het bestuur op zoek naar meer sponsors. Novaware werd ingeschakeld om de 'visual identity' aan te pakken.

Al het harde werken loont! Want DUUGfest groeit. Dit jaar ging het aantal bezoekers zelfs over de 200 heen.

Visual identity DUUGfest

Visual identity

Het DUUGfest is een jaarlijks terugkerend congres/festival. Dat wilden we in het logo terug laten komen door het jaartal erin te verwerken. Verder is er gekozen voor een verkorte naam die ook makkelijk te gebruiken is als hashtag op de social kanalen. Door gebruik te maken van een herkenbaar font en dezelfde kleuren blijft de herkenbaarheid elke editie gewaarborgd.

Het logo bestaat uit een kleurverloop van het DUUG oranje naar het Umbraco blauw en wordt gevuld met een grafisch patroon. Dit patroon verandert elk jaar en is de visuele drager van die editie. Het wordt gebruikt als achtergrond of vulling van uitingen zoals podiumdoeken, flyers, badges, banners en shirts. Dit alles zorgt elk jaar weer voor een herkenbare stijl en die wordt door de toplocatie nog weer meer versterkt.

Visual identity DUUGfest
Visual identity DUUGfest
Visual identity DUUGfest
Visual identity DUUGfest
Visual identity DUUGfest