Binnen 4 weken van verouderd CMS naar een nieuwe Corporate Website

Een Corporate Website is het visitekaartje van je organisatie. Het is bij uitstek de plek om online te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Van een verouderd CMS naar een nieuwe Corporate Website

Maar een goede Coporate Website is niet alleen belangrijk om klanten, prospects, partners en andere stakeholders te informeren. Want jouw collega’s moeten er ook mee kunnen werken.

Het is dus het verstandig om te kiezen voor een CMS dat medewerkers in staat stelt om op een makkelijke manier de juiste content te organiseren en te publiceren.

Umbraco is bij uitstek geschikt om te voldoen aan deze behoefte. Waarom heeft Ballast Nedam gekozen voor een Corporate Website met Umbraco CMS?

Waarom een nieuwe Corporate Website?

Als je huidige CMS niet meer onderhouden wordt, loop je steeds meer risico’s. Denk daarbij aan instabiliteit, bijvoorbeeld op het cruciale moment dat een persbericht gepubliceerd moet worden. En als dat niet goed gaat, loop je in no-time reputatieschade op.

Maar dat is niet het enige, want een verouderd CMS brengt ook extra kosten met zich mee. Slechte beheermogelijkheden maakt het werken inefficiënt met frustraties bij collega’s tot gevolg. Daarmee gaat onnodig kostbare tijd verloren.

Verder leven we in een wereld waarin digitale ontwikkelingen steeds sneller gaan. Dat dwingt organisaties om te anticiperen op deze nieuwe realiteit. Bijvoorbeeld door meerdere websites real-time van dezelfde informatie te voorzien.

Daarnaast verwachten websitebezoekers een website die geschikt is voor mobiel internet én speelt de snelheid van websites een belangrijke rol voor de vindbaarheid in zoekmachines.

Kortom: voor bouwbedrijf Ballast Nedam alle reden om te kiezen voor een volwaardig content managementsysteem en een modern design van haar Corporate Website.

4 Uitdagingen voor een nieuwe Corporate Website

Bij Umbraco stellen we de eisen van onze opdrachtgevers centraal. Dat klinkt misschien mooi, maar dat stelt een projectteam voor de nodige uitdagingen. In dit artikel wil ik de belangrijkste uitdagingen met je delen:

#1 Tijd: oplevering binnen 4 weken

Bij projecten is tijd misschien wel de belangrijkste factor. Zo ook voor het websiteproject van Ballast Nedam: binnen vier weken moest de volledige website worden ontwikkeld en voorzien van de juiste content. Tegelijkertijd moest gewerkt worden aan een nieuw design. Daarbij was uitstel géén optie, want er stond een persbericht klaar over de overname van het bouwbedrijf.

#2 Werken met een staging-omgeving

Een tweede belangrijke voorwaarde was het creëren van een OTAP-omgeving met de mogelijkheid om op een aparte staging-omgeving content te kunnen bewerken.

Dit stelt redacteuren van Ballast Nedam in staat om content te creëren en te reviewen voordat deze op de productieomgeving beschikbaar wordt gesteld.

Tegelijkertijd was het belangrijk om een selecte groep redacteuren het recht te geven om persberichten te schrijven en te publiceren. Het was voor Ballast Nedam essentieel dat gevoelige bedrijfsinformatie niet voortijdig uitgelekt werd.

#3 Koppeling met 10.000 projecten

Ballast Nedam is niet zomaar een projectorganisatie. Het bedrijf beschikt over een enorme database van maar liefst 10.000 projecten. Deze projecten moesten vindbaar worden op de nieuwe Corporate Website van het bouwbedrijf

#4 Nieuws delen via meerdere websites

De laatste grote uitdaging was het verspreiden van informatie via meerdere websites. Dit moest werken via een systeem van goedkeuring. Daarnaast moesten 5.000 artikelen worden verhuisd van verschillende oude content management systemen naar één CMS: Umbraco.

Flexibele aanpak voor een nieuwe corporate website met Umbraco

Gezien de oplevertermijn hebben we besloten om éérst het CMS-gedeelte op te leveren. Hierdoor konden redacteuren na één week al beginnen met het plaatsen van content.

Tegelijkertijd werd gewerkt aan een nieuw websitedesign. Normaal gesproken gebeurt dit voordat het CMS wordt ontwikkeld. Maar dankzij een ontwerp waarin met Umbraco grid layouts werd gewerkt was het team nu flexibel genoeg om in te spelen op veranderingen in de wensen van Ballast Nedam.

"We are very happy in choosing Umbraco as a CMS for our corporate and other websites. Our websites are very responsive (loading times) and our editors have a nice back office now for creating and changing their content. Our time to market for new websites has improved so that we can keep ahead of our competitors." Edwin Noël, ICT Manager Information Systems