Therapie toepassen op je website? Dat kan!

In deze blogpost leer je hoe je jouw website kan verbeteren aan de hand van slechts één vraag uit de positieve psychologie!

Miracle Question werkt ook voor je website

Therapie toepassen op je website? Dat kan!

Het klinkt misschien een beetje gek, want vaak wordt gedacht dat therapie vooral iets is voor mensen die problemen ondervinden in hun leven. Maar eigenlijk kan je therapie ook heel goed toepassen op problemen die je mogelijk ondervindt op je website! In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet aan de hand van slechts één vraag.

Misschien klinkt de miracle question als je hem straks hoort een beetje (of behoorlijk) cliché. Toch is het een hele effectieve manier om niet alleen problemen helder in kaart te brengen, maar vooral om naar potentiële oplossingen te kijken. Het werkt als volgt:

Tijdens een therapiesessie is het de bedoeling de cliënt zich inbeeldt dat die wakker is geworden en dat er ’s nachts een wonder is gebeurd. Het wonder dat heeft plaatsgevonden is dat alle problemen waar de cliënt tegenaan liep zijn verdwenen. Vervolgens vraagt de therapeut aan de cliënt wat die allemaal zou kunnen merken. Hoe weet je dat er een wonder is gebeurd? Waar merk je dat aan? Wat is er vandaag anders? Wat merken anderen aan jou? Wat zou de reactie van deze anderen zijn? Wat zou je hierna doen? Vervolgens vraagt de therapeut door op deze vragen. Zoals je merkt ligt de focus hierbij vooral op het positieve en hoe de wereld eruit zou zien zonder dat dit probleem zich voordoet. Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het nou met die website?

Toepassing

De magie van de miracle question kan je ook goed toepassen voor je website. Mogelijk zijn er problemen waar je tegenaan loopt of dingen die je graag anders ziet. Misschien wil je voor jouw website wel meer bezoekers, een snellere laadtijd, hogere conversie of een betere vindbaarheid in zoekmachines?

Zoals je waarschijnlijk merkt is het heel makkelijk om probleemgericht te denken, maar wat als je nou oplossingsgericht denkt? Stel je voor dat er een wonder is gebeurd en alle problemen die je aanvankelijk had met je website zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Hoe zou je website er dan uitzien? Wat is er allemaal anders aan je website? Waaraan merk je dat? En niet geheel onbelangrijk: wat zouden bezoekers vinden van je website en hoe verhoudt zich dit tot de conversie? Neem vooral de tijd om hier eens rustig over na te denken.

Van wonder naar werkelijkheid

En, is het gelukt? Heb je een helder beeld gekregen van hoe jouw website er in een ideaal scenario uit kan zien? Super! Maar met inbeelden alleen ben je er natuurlijk nog niet. Nu wil je waarschijnlijk dat deze veranderingen zo snel mogelijk worden doorgevoerd, maar waar moet je beginnen en hoe pak je dit aan? Je hebt het ene probleem opgelost en het volgende biedt zich alweer aan: de uitvoering. Maar maak je geen zorgen!

Hier bij Novaware bouwen wij aan solide oplossingen voor mensen met optimaal resultaat en kunnen wij de magie van de miracle question omtoveren tot werkelijkheid. Als jij het kan bedenken dan kunnen wij het voor je bouwen! Ook als je er nog niet helemaal uitkomt. Benieuwd geworden naar wat wij voor je kunnen betekenen? Onze experts staan voor je klaar om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden en oplossingen die het beste passen bij jouw wensen en behoeften.