Wereldwijd 400.000 websites op Umbraco!

Wereldwijd zijn er op dit moment 400.000 Umbraco websites actief! Toen Umbraco in 2003 in Denemarken ontstond was het nooit het idee om zo groot te worden.

Websites op Umbraco

Het idee was om een eenvoudig open source CMS te ontwikkelen dat het leven gemakkelijker en eenvoudiger zou maken voor de gebruikers.

Blijkbaar lukte dat prima, want de belangstelling voor Umbraco bleef groeien en steeds meer mensen haakten aan het open source project. En daarmee groeide Umbraco uit tot een volwassen CMS, met een wereldwijde gemeenschap en een actief bedrijf.Inmiddels heeft Umbraco wel nadrukkelijke ambitie om te groeien. Doel voor eind 2021 is 1.000.000 live-sites die draaien op Umbraco software.

Umbraco in cijfers

Op dit moment zijn er dus – op moment van schrijven percies-  401.858 actieve Umbraco-websites. De meeste daarvan vind je in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Denemarken, Nederland en India. De minste Umbraco websites vind je in Cabo Verde, Curaçao, Macao, Rwanda en El Salvador. In wordt Umbraco in maar liefst 198 landen gebruikt.

De community rondom Umbraco bestaat uit 220.001 leden. Dat zijn mensen die actief deelnemen aan de ontwikkeling van het CMS, door bijvoorbeeld bugs en problemen te melden, een uitbreiding aan te bieden of door via het forum vragen te stellen of te beantwoorden.

Er zijn momenteel 1098 extensies beschikbaar voor Umbraco, waarvan er zeker 320 pakketten ontwikkeld zijn voor Umbraco 7.

Op naar de 1.000.000 Umbraco websites! Daar bouwen wij graag aan mee! Wij bouwen webapplicaties in Umbraco. Novaware is certified partner van Umbraco en bovendien leiden we ontwikkelaars uit de Benelux op via de officiële Umbraco trainingen. Daarnaast nemen we als een van de initiatiefnemers deel in DUUG, de Dutch Umbraco User Group. Wij zijn erg enthousiast over Umbraco en brengen ons enthousiasme graag over aan collega’s en onze klanten.