Juridisch Post Academisch Onderwijs van LUMC

Zo'n 2500 praktijkjuristen laten zich jaarlijks bijscholen bij het Juridisch PAO, een faculteit van de Universiteit Leiden. Novaware ontwikkelde de website waarop juridische professionals zich eenvoudig kunnen inschrijven op het cursusaanbod.

Leren over rechtsgebieden

Het Juridisch Post Academisch Onderwijs van Universiteit Leiden verzorgt jaarlijks zo’n 200 cursussen voor advocatuur, notariaat, zittende en staande magistratuur en bedrijfs- en overheidsjuristen. Want zeker in het juridische veld is een leven lang leren geen overbodige luxe. De Universiteit Leiden is een aanbieder van hoogwaardige cursussen. 

De website is voorzien van een contentgedeelte waarop (toekomstige) cursusisten een cursus kunnen vinden en meer informatie over het Juridsch PAO kunnen krijgen. De website is gebouwd met Umbraco CMS en heeft een solide koppeling met het CRM-systeem van Microsoft Dynamics 365.

Koppeling met Microsoft Dynamics 365

Door deze koppeling kan cursusinformatie beheerd worden binnen het CRM-systeem vervolgens wordt de informatie automatisch overgezet naar de website. Tijdens dit project hebben we nauw samengewerkt met Bend, een bedrijf gespecialiseerd in Microsoft Dynamics 365.

Meer over de inrichting van Microsoft Dynamics 365 lezen?

Voor cursisten is een speciale omgeving opgezet waar zij cursusinformatie kunnen raadplegen. Voor het boeken van cursussen hebben we een registratieproces ingericht en een winkelwagenmodule ontwikkeld. Tijdens het afrekenen wordt er rekening gehouden met de (behoorlijk) complexe leerlijnkorting en het toepassen van verschillende kortingscodes.

 • cursisten jaarlijks

  cursisten jaarlijks

  2.500+
 • cursussen

  cursussen

  200
 • cursusonderwerpen

  cursusonderwerpen

  40+

Mijn Juridisch PAO

De omgeving voor cursisten heet MijnJPAO. Hier kunnen ze informatie vinden over de geboekte en bezochte cursussen bijvoorbeeld over de locaties, sprekers en producten. Door slim rekening te houden met eerder afgenomen cursussen krijgt de cursist ook nieuwe cursussen aangeboden.

Koppeling met Moodle

Na inschrijving voor een cursus wordt de cursist volledig automatisch ingeschreven op de desbetreffende cursus in Moodle. Moodle is een open source e-learning platform en is door de jaren heen geëvolueerd tot een standaardoplossing die vergelijkbaar is met commerciële oplossingen. Binnen het platform van Moodle zetten docenten materiaal klaar en kunnen zij de voortgang van cursisten volgen.

Als cursisten vanuit de gepersonaliseerde omgeving naar Moodle navigeren hoeven zij niet opnieuw in te loggen. Door een single sign-on proces tussen hoeft de cursist niet opnieuw in te loggen. Dat geeft een naadloze ervaring.