Nieuwe website voor De Nederlandsche Bank (DNB)

Wij mochten bouwen aan de vernieuwing van het weblandschap voor De Nederlandsche Bank.

Nieuwe website voor DNB

De website van DNB is niet alleen gebruiksvriendelijker geworden, maar is ook gericht op een breder publiek. Op de website staan zeven thema’s centraal die onderwerpen uit de actualiteit omschrijven. Hier vinden bezoekers actuele cijfers, relevante onderzoeken en achtergronden. Voor de professionele bezoeker biedt de website dezelfde service als voorheen. Technisch voldoet de nieuwe website aan alle hedendaagse standaarden.

Teamwork

Het DNB-project werd gekenmerkt door een succesvolle samenwerking tussen meerdere partijen. ilionx nam de cloud, hardware en security voor haar rekening en boog zich over het UX-design en de front-end. Novaware was de partner als het ging om de realisatie van de website binnen het CMS. Daarvoor zetten wij Umbraco CMS in. Voor de acceptatietesten werd een beroep gedaan op Specialisterren, expert in software testdiensten met een missie om zoveel mogelijk mensen met autisme aan het werk te krijgen. Teamwork dus!

De coronacrisis leek even roet in het eten te gooien, want iedereen werkte grotendeels thuis. Maar er bleken ook veel voordelen aan te kleven. Vooral tijdens het testen. De gebruikers klikten door een clickable prototype heen, terwijl mensen van DNB input konden leveren zonder het proces te verstoren. Doordat medewerkers dit vanuit huis konden doen, konden ze makkelijk starten en stoppen zoals het ze uitkwam. En ook de CMS-trainingen die wij gaven werden gedeeltelijk op afstand gegeven. Er was geen testlocatie, trainingsruimte of ingewikkelde set-up voor nodig.

Toekomst

De livegang van de nieuwe website van DNB is natuurlijk een mooie mijlpaal. Maar klaar zijn we nog lang niet! Er staan nog een aantal interessante doorontwikkelingen op het programma. Dat gaat ervoor zorgen dat de website nóg beter zal gaan aansluiten op de wensen van gebruikers. Daarnaast wordt er ook doorlopend gewerkt aan het vereenvoudigen van het beheer in het CMS. Wij kijken uit naar het vervolg van deze geweldige samenwerking!