Schoolwebsite voor Daltonschool Montfort College

Ook scholen maken een eerste indruk vaak online! Daarom is het belangrijk dat de schoolwebsite goed aansluit bij de missie en visie van de school. In dit geval uniek en eigentijds!

Schoolwebsite voor Daltonschool Montfort College

Montfort is een Daltonschool. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie zijn de vijf pijlers waarop het Daltononderwijs is gebaseerd. Ook online moeten deze pijlers goed zichtbaar zijn. Want hoe beter de website je school vertegenwoordigt, hoe zekerder je ervan bent dat je de juiste leerlingen aantrekt.

Jouw keuze, jouw school 

Voor het Montfort College in Rotterdam ontwikkelden we een website waarop leerlingen kennis kunnen maken met de school. Belangrijk was natuurlijk dat de idealen van de school een goede plek kregen. Maar vooral visueel beeld, afbeeldingen en video, brengen de echte sfeer over. Zo ontdekt de toekomstige leerling hoe het is om naar het Montfort College te gaan. 

Schoolwebsite voor Daltonschool Montfort College

Aanpak scholensites

Wanneer we beginnen met het ontwikkelen van een website brengen we altijd eerst de wensen van de opdrachtgever en de behoeftes van de doelgroep in kaart. We leren de school  kennen, verkennen de uitdagingen, de wensen en kruipen in de huid van de doelgroep. Het in kaart brengen van deze doelen, wensen en behoeftes noemen we de conceptsprint. In dit geval hadden we te maken met twee verschillende doelgroepen, namelijk ouder en kind. Deze doelgroepen verschillen van elkaar en hebben daardoor dus ook andere behoeftes. De behoeftes en wensen vertalen we naar duidelijke functionaliteiten en zetten we om naar een wireframe, een klikbaar prototype.  

In de designfase van het project krijgt de website pas echt vorm. Aan de hand van inspiratie en wensen over kleurgebruik werken we een passend design uit die past bij je school. Voor het Montfort College werkten we met de blauwe en groene kleuren van het logo en lichte schoolse schriftlijnen op de achtergrond. Uiteindelijk is er een speels en informatief design ontstaan wat precies aansluit bij alle andere uitingen van het Monfort College. 

Speelse landingspagina's

We hebben in het ontwerp rekening gehouden met de toekomst. Daarom hebben we een speciaal grid voor landingspagina's ontwikkeld. Deze wijkt af van de standaard grids voor de homepage en subhomepages. Met deze oplossing kunnen de redacteuren van Montfort College zelf speelse landingspagina's maken met veel beleving. Super handing om in de toekomst campagnepagina's mee te bouwen. Bijvoorbeeld voor het werven van nieuwe leerlingen!

Landingspagina Daltonschool Montfort College

Monty de schoolhond 

Uniek aan het Montfort College is dat ze een hele leuke collega hebben: Monty de schoolhond. Die verdient natuurlijk een eigen plekje op de website. Leerlingen van het Montfort College mogen Monty, die vaak in de mediatheek van de school te vinden is, aaien en zelf uitlaten als ze even tot rust willen komen. Monty vindt alle aandacht geweldig en is helemaal gewend aan het schoolleven. Een echte schoolhond dus! 

Multisite omgeving

De website van Montfort College is onderdeel van een groter geheel. Het is namelijk één van de websites binnen de multisite omgeving van LMC-VO. Binnen deze omgeving kan LMC-VO (de scholengemeenschap waarvan Montfort College ook onderdeel is) meerdere websites beheren. Elke website binnen deze omgeving deelt dezelfde basiscode, maar dat betekent niet dat de websites er hetzelfde uit zien. Totaal niet juist; elke website heeft weer zijn eigen design en kan ook worden uitgebreid met extra maatwerk functionaliteit.  

LMC voortgezet onderwijs Umbraco

Binnen de multisite omgeving komt techniek, stijl en functionaliteit samen. Door specifieke weergaven te maken voor de verschillende websites blijft het voor gebruikers, zoals communicatiemedewerkers, overzichtelijk. De multisite mag dan technisch behoorlijk ingewikkeld in elkaar zitten. Een gebruiker merkt er niets van en ervaart juist de gebruiksvriendelijkheid zoals we die gewend zijn van Umbraco. 

Bekijk de schoolwebsite

schoolvinden van LMC-vo

Ook interessant!

'Kieswijzer’ voor lagere-school-verlaters

Hoe vind je een middelbare school die bij je past als de open dagen dit jaar niet door kunnen gaan? Online, via schoolvinden.nu!
Lees meer
Meer over Ook interessant!