Scanapp voor Supporters van PEC Zwolle

Supporters van PEC Zwolle komen voortaan het supportershome binnen met het door Novaware ontwikkelde systeem voor toegangsmanagement.

Scanapp voor Supportersvereniging PEC Zwolle

Als voetballiefhebber wil je je natuurlijk binden aan je favoriete club. Dat doe je bij de supportersvereniging. Zo heeft ook PEC Zwolle een supportersvereniging. De supportersvereniging van PEC Zwolle probeert zoveel mogelijk fans van PEC Zwolle bij de wedstrijden te krijgen. Thuis of uit met de bus naar de tegenpartij. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor allerlei andere zaken. Denk aan de ballenjongens en -meisjes, open dagen, forumavonden en ze hebben zelfs een eigen jeugdafdeling, bestaande uit de kids- en juniorclub.

Waarom een Scanapp?

Het supportershome van de supportersvereniging is niet vrij toegankelijk, maar is op bepaalde tijden geopend voor leden. Als je lid wordt van de supportersvereniging van PEC Zwolle, krijg je een eigen ledenpas met een unieke QR-code en je lidnummer. Deze pas wordt bij binnenkomst gescand. Zo weet de supportersvereniging wie er allemaal binnen zijn in het supportershome.

Passende pasjes

Bij een Scanapp horen natuurlijk ook pasjes om gescand te worden. Deze pasjes hebben wij voor de supportersvereniging vormgegeven in PEC Zwolle stijl.

 

Pasjes met QR-code voor Supportersvereniging PEC Zwolle

Hoe werkt de Scanapp?

De Scanapp is een Progressieve Web App. Zo’n PWA is eigenlijk een website in de browser die eruitziet als een mobiele applicatie. Met de Scanapp kan de supportersvereniging pasjes scannen en meteen zien of iemand wel of niet toegelaten mag worden maar ook of een pasje recent gescand is. Dit om tegen te gaan dat pasjes doorgegeven worden aan niet-leden. Nadat de ingestelde tijd is verstreken kun het pasje weer gescand worden. De supportersvereniging kan dit zelf wijzigen.

In de backend kan de vereniging een ledenlijst importeren op basis van een CSV. Bestand. Dit kan eenvoudig voorafgaand aan een evenement gedaan worden door de beheerder. Na tijd kan je als beheerder ervoor kiezen de scangeschiedenis te verwijderen.

Progressieve Web App

Doordat we de Scanapp gebouwd hebben als Progressieve Web App kunnen gebruikers gewoon toegang krijgen door naar de URL te gaan en in te loggen met hun eigen inlogcode om de Scanapp te activeren. De inlogcode wordt automatisch gegenereerd door het CMS. Nadat een gebruiker is ingelogd heeft hij de ervaring die je bij een gewone mobiele applicatie gewend bent. De PWA kan je vanaf elk apparaat (mobiel/desktop) en besturingssysteem (Android/IOS) gebruiken en heeft zelfs opties om zonder internetverbinding te functioneren.

De Scanapp is gebouwd op het CMS van Umbraco. De supportersvereniging van PEC Zwolle heeft daardoor ook alle gemakken die Umbraco biedt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit als het gaat om content zoals huisstijlzaken, thema's en gebruikersbeheer.

Vue JS/ ZXing library

De frontend van de Scanapp is gebouwd met behulp van Vue. Vue is een open-source frontend Javascript-framework om gebruikersinterfaces voor SPA’s (Single Page Applications) te ontwikkelen. Voor het herkennen van barcodes en QR-codes passen we de ZXing libary toe. Door de camera van het device (zoals een mobiel) te gebruiken kun je de code scannen.

Schermen scanapp voor Supportersvereniging PEC Zwolle

Toegangscontrole met de Scanapp

In dit geval hebben we de Scanapp ingezet voor het regelen van toegang tot het supportershome van PEC Zwolle. Maar de Scanapp is niet beperkt tot alleen maar voetbalzaken. Zo zetten we de Scanapp ook al in voor geautomatiseerde toegang tot het Openluchtbad in Zwolle en was het de oplossing voor toegang tot de open dagen op Christelijke Hogeschool Ede. Onze Scanapp is dus een kant-en-klare solide oplossing voor toegangsmanagement.